top of page

סוכרת בהריון

הטיפול בסוכרת הריונית איננו מצריך אשפוז 

במרבית המקרים, ומתבסס על דיאטה דלת סוכר

ופחמימות מותאמת אישית, פעילות גופנית, בדיקת רמת הסוכר מספר פעמים ביום, ובמקרים מסוימים טיפול בתרופות מתאימות, טיפול פומי ובמידת הצורך טיפול בזריקות אינסולין. איזון סוכרתי תקין בתחילת וטרם ההריון במקרים של סוכרת קדם הריונית, וטיפול ואיזון במהלך ההריון בסוכרת הריונית, מונע כמעט לחלוטין את כלל סיבוכי המחלה. 

 

פרופ׳ יריב יוגב, מומחה למיילדות וגינקולוגיה ובעל התמחות על ברפואת האם והעובר, צבר במהלך השנים ניסיון בינלאומי עשיר בתחום מעקבי הריון, לרבות הריונות בסיכון גבוה, ואף כיהן כאחראי על תחום הסוכרת ההריונית בחברה האמריקנית לרפואת האם והעובר וכיו״ר החברה הישראלית לרפואת האם והעובר. פרופ׳ יוגב מכהן כיום כמנהל ביה״ח ליס ומנהל מערך הנשים והיולדות במרכז הרפואי איכילוב. קודם לכן, היה מנהל חדרי הלידה, המיון המיילדותי ומחלקות היולדות בביה״ח בילינסון. יוגב הוא מומחה בעל שם עולמי בתחום המיילדות ומעקבי ההריון, ובמהלך השנים פרסם כ-300 מאמרים ושני ספרים בתחום.

סוכרת בהריון מתחלקת לשני מצבים – האחד, סוכרת ידועה טרם ההריון (מסוג 1 או מסוג 2), והשני, סוכרת המתגלה רק בהריון, בד"כ לאחר השבוע ה-24 להריון (סוכרת הריונית). סוכרת הריונית היא תופעה בד"כ סמויה, וכמעט בכל המקרים איננה מורגשת על ידי האישה ההרה. זאת, משום שהיא איננה מאופיינת בתופעות מוכרות של סוכרת (כמו צימאון, שתייה מרובה ומתן שתן בכמויות גדולות). בשל כך, יש צורך בביצוע בדיקות ייעודיות (כמו העמסת סוכר), על מנת לגלות את המחלה. לגילוי מוקדם של סוכרת הריון ישנה חשיבות רבה, שכן היא מגדילה באופן משמעותי את הסיכוי למנוע סיבוכים משמעותיים שעלולים להיגרם לעובר ואף לאם עצמה.

סוכרת קדם הריונית שאינה מטופלת ומאוזנת היטב, קשורה בסיבוכים רבים, כגון שכיחות מוגברת של מומים עובריים, הפלות מוקדמות והפרעות בגדילת העובר. גם סוכרת הריונית שאינה מטופלת היטב קשורה בסיבוכים רבים, כגון גדילת יתר של העובר, עלייה בשכיחות ניתוחים קיסריים, פרע כתפיים בלידה והפרעות קצרות טווח וארוכות טווח ליילודים. לפרופ׳ יוגב ניסיון עשיר בטיפול בנשים עם סוכרת קדם הריונית המטופלות בטכנולוגיות מורכבות, הכוללות סנסורים ומשאבות אינסולין.

bottom of page